Hovězí ragú se švestkami
Suroviny
500 g zadního hovězího
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dl brandy
1 dl bílého vína
100 g švestkového kompotu
100 g vlašských ořechů
česnek
tymián
1 cibule
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
1 bujonová kostka
olej
Postup
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a plátky potom nakrájíme na kostičky. Ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm rychle opečeme, aby se zatáhlo. Potom maso vyjmeme z pánve a na ní na stejném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek - v závěru restování přidáme rajčatový protlak, víno, brandy a trochu vývaru z bujonové kostky. V této omáčce maso dusíme, až je měkké. Ke konci přidáme kompotované švestky nakrájené na nudličky a hrubě nasekané ořechy. . Při podávání guláš ozdobíme kolečky cibule Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, ale lze použít i ostatní omáčkové přílohy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 098x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí ragú se švestkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!