Hovězí ragú se švestkami

Suroviny

500 g zadního hovězího
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dl brandy
1 dl bílého vína
100 g švestkového kompotu
100 g vlašských ořechů
česnek
tymián
1 cibule
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
1 bujonová kostka
olej

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a plátky potom nakrájíme na kostičky. Ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm rychle opečeme, aby se zatáhlo. Potom maso vyjmeme z pánve a na ní na stejném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek - v závěru restování přidáme rajčatový protlak, víno, brandy a trochu vývaru z bujonové kostky. V této omáčce maso dusíme, až je měkké. Ke konci přidáme kompotované švestky nakrájené na nudličky a hrubě nasekané ořechy. . Při podávání guláš ozdobíme kolečky cibule Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, ale lze použít i ostatní omáčkové přílohy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 098x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí ragú se švestkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist