Zmrzlinový pohár s ovocem a karamelem

Suroviny

4 ruské zmrzliny
400 g ovoce
30 g ořechových jader
Karamel:
80 g krystalového cukru
1 lžička vanilkového cukru
150 ml vody

recept nemá fotografii

Postup

Cukr upražíme na pánvičce za stálého míchání, až vznikne žlutočervený karamel. Zalijeme jej vodou, přidáme vanilkový cukr, promícháme, chvilku povaříme a necháme vychladnout. Z ruské zmrzliny odstraníme oplatky, nakrájíme ji na kousky a rozdělíme do 4 skleněných pohárů. Přidáme nakrájené ovoce, polijeme vychladlým karamelem a posypeme nasekanými ořechy.
Poznámka: Místo ruské zmrzliny lze samozřejmě použít světlý nanukový dort. Ovoce vybereme podle sezóny a dostupnosti. Výborné jsou čerstvé jahody, maliny, ale třeba i borůvky. V zimě je může nahradit mandarinka či kiwi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 801x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zmrzlinový pohár s ovocem a karamelem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist