Srnčí paštika
Suroviny
1 kg srnčího masa z plecka
sůl, pepř
80 g cibule
1 stroužek česneku
1 bobkový list
paštikové koření (viz Různé - Ostatní)
případně koňak
špetka tymiánu
omáčka tabasco
špetka mletého nového koření
250 g slaniny
200 g slaniny na vyložení formy
100 g žampiónů
150 g syrových srnčích (nebo jiných) jater
100 g uzeného jazyka nebo salámu
pergamen
Postup
Srnčí odblaněného masa nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme. Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozemnutým tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením. Můžeme ještě pokapat koňakem a necháme proležet v chladu 1-2 dny. 150 g slaniny osmažíme a po vychladnutí 3x umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu. Naneseme část paštiky. Vrstvy takto střídáme až do 2/3 formy. Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni. Délka varu se řídí výškou vrstvy, je to asi 1,5-2 hodiny. Paštiku krájíme po odložení v chladničce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 742x
Komentáře receptu Srnčí paštika
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!