Bavorské bílé zelí
Suroviny
600 g bílého zelí
1 cibule
2 jablka
15 g cukru
2 lžíce oleje
ocet
sůl
Postup
Hlávkové zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, hlavičku rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme košťály. Zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, máme-li k dispozici elektrický krouhač.Cibuli oloupeme a také nakrájíme nebo nakrouháme. Zelí dáme do hnce, přidáme sůl, olej, cukr a . asi 250 ml horké vody a dusíme jej pod pokličkou. Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky. Když je zelí poloměkké, vmícháme kostičky jablek, lžíci nebo dvě octa a dusíme do měkka. Je to zase trochu jiná varinta přílohového zelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 701x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bavorské bílé zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!