Květák po římsku
Suroviny
600 g květáku
30 g másla
1 stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
zelená petrželka
50 g strouhaného sýra
sůl
pepř
Postup
Květák opláchneme, osušíme a rozdělíme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájím na jemno (můžeme i prolisovat). Na pánvi si rozpálíme máslo (lze nahradit i olejem), do něj vmícháme česnek a nakrájenou zelenou petrželku, potom přidáme květákové růžičky a osmažíme je. Potom květák osolíme, opepříme, přidáme pět lžic horké vody a rajčatový protlak a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Sýr (například Čedar) si nastrouháme na hrubším okurkové struhadle. Jakmile je květák měkký, servírujeme jej na talíře a hustě ho posypeme nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 128x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květák po římsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!