Pstruzi v pivním těstíčku

Suroviny

4 pstruzi
1 citron
2 lžíce hladké mouky
200 ml světlého piva
2 vejce
olej na smažení

Dresink:
3 rajčata
120 ml bílého jogurtu
pažitka
sůl
pepř
citronová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Pstruhy podélně ze hřbetní strany rozkrojíme, vykostíme a vytvoříme si z každé ryby dvě "filátka". Ta osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme nachvíli do chladna. Protože vlastní pečení ryb bude velmi rychlé, věnujeme se přípravě zeleniny na oblohu (nejlepší je hlávkový či ledový salát) a přípravě dresinku. Rajčatovou slupku po obvodu jablíčka nařízneme a spaříme krátce horkou vodou a slupku sloupneme. Rajčata nakrájíme na kostičky, krátce je opečeme na trošce rozpáleného oleje a dáme vychladnout. Bilý jogurt si rozmícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a vychlazená rajčata. Dresink ještě jednou lehce promícháme a je hotov.
Z mouky, piva a žloutků si vytvoříme těstíčko, do kterého nakonec zamícháme ze dvou bílků sníh. Na pánvi rozpálíme olej, filátka pstuha namočíme z obou stran v těstíčku a rychle smažíme na oleji. Podáváme je politá dresinkem společně s listy hlávkového salátu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 573x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruzi v pivním těstíčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist