Plněná vepřová plec
Suroviny
400 g libové vepřové plece
30 g sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl
Náplň:
3 vejce
3-4 čerstvé houby
50 g šunky nebo salámu
50 g hrášku
10 g sádla
Postup
Při nákupu vepřového masa si vybereme celistvý kus masa, který půjde podélně proříznout a naplnit. Nejdříve si připravíme náplň - houby očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle. Přidáme pokrájenou šunku (salám) a hrášek, zamícháme a trochu opečeme. Tuto směs zalijeme vejci rozmíchanými se solí a umícháme řidší náplň. V mase vyřízneme plochý otvor, který naplníme nádivkou a uzavřeme jehlou na masové závitky. Naplněné maso posolíme, poprášíme hladkou moukou, rychle ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle. Potom podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka: S výhodou lze použít i papiňák, příprava masa se zkrátí. Nemáte-li čerstvé houby, lze použít i sušené, ale je třeba je předem namočit a trochu povařit. Potom zcedit a přebytečnou vodu lehce vymačkat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněná vepřová plec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!