Paštika ze zajíce
Suroviny
1 zaječí předek
160 g cibule
80 g oleje
250 g vepřového bůčku
150 g jater
poergamen nebo alobal
200 g slaniny
1 vejce
50 ml smetany
20 g másla
1 lžíce koňaku
sůl
paštikové koření (viz Různé - Ostatní)
Postup
Zaječí maso dusíme s polovinou cibule, vykostíme a společně s vepřovým masem, s 1/3 slaniny a s játry dvakrát umeleme. Přidáme vejce, strouhanou zbývající cibuli, smetanu, rozpuštěné máslo, sůl, koňak a podle chuti paštikové koření. Formu vyložíme plátky slaniny a naplníme připravenou směsí, kterou ve vrstvách proložíme pruhy zbylé slaniny - tím vznikne při krájení v paštice mozaika. Přikryjeme pergamenovým papírem nebo alobalem a ve vodní lázni asi hodinu v troubě vaříme.
Podáváme s rohlíky nebo s jemným sýrovým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 653x
Komentáře receptu Paštika ze zajíce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!