Vepřová kýta po štýrsku
Suroviny
500 g vepřového masa z kýty
sůl
1 stroužek česneku
50 g sádla
40 g cibule
30 g hladké mouky
4 lžíce octa
150 g kořenové zeleniny
30 g másla
vývar
Postup
Omyté vepřové maso z kýty rozkrojíme po vlákně na dva kusy a potřeme je česnekem utřeným se solí. (Místo tření česneku, které mi ostatně vůbec nejde, protože to neumím a nejsem dost trpělivá. česnek můžeme samozřejmě prolisovat a se solí smíchat). V kastrole rozehřejeme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách rychle opečeme. Potom do sádla přidáme drobně nakrájenou cibuli a rychle ji osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme octem a vývarem a dáme s pokličkou do trouby dusit. Občas kontrolujeme a případně podlijeme ještě vývarem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nakrouháme na hrubším struhadle), podusíme ji na másle a přidáme k masu ke konci dušení. Společně dusíme ještě asi 10 až 15 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží nebo s bramborem či bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 465x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová kýta po štýrsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!