Vepřová kýta po štýrsku

Suroviny

500 g vepřového masa z kýty
sůl
1 stroužek česneku
50 g sádla
40 g cibule
30 g hladké mouky
4 lžíce octa
150 g kořenové zeleniny
30 g másla
vývar

recept nemá fotografii

Postup

Omyté vepřové maso z kýty rozkrojíme po vlákně na dva kusy a potřeme je česnekem utřeným se solí. (Místo tření česneku, které mi ostatně vůbec nejde, protože to neumím a nejsem dost trpělivá. česnek můžeme samozřejmě prolisovat a se solí smíchat). V kastrole rozehřejeme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách rychle opečeme. Potom do sádla přidáme drobně nakrájenou cibuli a rychle ji osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme octem a vývarem a dáme s pokličkou do trouby dusit. Občas kontrolujeme a případně podlijeme ještě vývarem. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nakrouháme na hrubším struhadle), podusíme ji na másle a přidáme k masu ke konci dušení. Společně dusíme ještě asi 10 až 15 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží nebo s bramborem či bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 465x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta po štýrsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist