Vepřové kotlety v kotlíku
Suroviny
4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
80 g sádla
2 cibule
mletá sladká paprila
2 zelené papriky
1 rajče
500 g hlávkového zelí
500 g brambor
100 ml bílého vína
kmín
majoránka
saturejka
špetka hořčicových semínek
Postup
Nejdříve si připravíme všechnu zeleninu. Zelí pokrájíme na nudličky, papriky na proužky, rajčata na dílky (papriky a rajčata lze nahradit 4 lžícemi zeleninového leča). Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Také brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vepřové kotlety opláchneme, osušíme a na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku (kastrolu) na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, na tuku osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zamícháme, přidáme papriky, rajčata, zelí, brambory, koření a vše zalijeme bílým vínem a vodou. Dusíme pod pokličkou do změknutí, často zamícháme. Ke konci přidáme k dušené zelenině kotlety a ještě vše společně podusíme asi 10 minut.
Poznámka: Je to přímo ukázkové jídlo z jednoho hrnce a je vhodné například pro přípravu na chalupě, zejména tehdy, máte-li plnou zahrádku zeleniny. Někteří hladovci k němu ještě přikusují chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 372x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety v kotlíku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!