Vepřové kotlety v kotlíku

Suroviny

4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
80 g sádla
2 cibule
mletá sladká paprila
2 zelené papriky
1 rajče
500 g hlávkového zelí
500 g brambor
100 ml bílého vína
kmín
majoránka
saturejka
špetka hořčicových semínek

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme všechnu zeleninu. Zelí pokrájíme na nudličky, papriky na proužky, rajčata na dílky (papriky a rajčata lze nahradit 4 lžícemi zeleninového leča). Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Také brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vepřové kotlety opláchneme, osušíme a na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku (kastrolu) na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, na tuku osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zamícháme, přidáme papriky, rajčata, zelí, brambory, koření a vše zalijeme bílým vínem a vodou. Dusíme pod pokličkou do změknutí, často zamícháme. Ke konci přidáme k dušené zelenině kotlety a ještě vše společně podusíme asi 10 minut.
Poznámka: Je to přímo ukázkové jídlo z jednoho hrnce a je vhodné například pro přípravu na chalupě, zejména tehdy, máte-li plnou zahrádku zeleniny. Někteří hladovci k němu ještě přikusují chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 372x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kotlety v kotlíku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist