Zazděný pašík
Suroviny
6 vepřových kotlet
250 g rajčatového protlaku
2 lžíce octa
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky dobromysli
1/2 lžičky drceného kmínu
0,25 l vody
Na ozdobu:
cibulová nať
ředkvičky
Postup
Jde o předpis na úpravu vepřového masa, který jsem objevila v jedné kuchařce, která se zabývá mexickou kuchyní. Zaujal mě nejen originální název, ale i to, že jde o jídlo z poměrně dostupných surovin.
Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno (lze ji také nastrouhat na kráječi, nebudeme potom slzet!). Také česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme sůl, drcený kmín, hladkou mouku, olej, dobromysl a vodu. Kotlety nakrájíme na kousky asi 2x2 cm (není nutné používat pouze kotlety, hodí se i vepřové plecko), dáme do misky a zalijeme nálevem. Promícháme, misku přikryjeme a dáme do chladna (do ledničky nebo v zimě na balkon). Druhý den dáme maso do kastrolu a v marinádě dusíme doměkka. Hotový pokrm ozdobíme cibulovou natí a plátky ředkviček. Chceme-li být skutečně styloví, podáváme s tortilami (lze je koupit v supermarketu). Stačí ale i náš chléb nebo rýže.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 314x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zazděný pašík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!