Bratislavské rohlíčky
Suroviny
300 g polohrubé mouky
100 g másla
sůl
30 g cukru
15 g droždí
2 žloutky
1/16 l mléka
Nádivka:
150 g medu
40 g másla
100 g mletých vlašských ořechů
skořice
citronová kůra
30 g strouhané housky
Postup
Do vlahého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Máslo (lze použít i jiný tuk - například Heru) rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Odvážíme si mouku, cukr, přidáme trochu soli, citronovou kůru, kvásek a rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto (je tužší než na buchty) a necháme je přikryté utěrkou kynout v teplé místnosti. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků a z každého uděláme bochánek. Ten rozválíme na oválek a potřeme připravenou ořechovou nádivkou. Stočíme do tvaru rohlíčku a hotový rohlíček dáme na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli kynout. Potom potřeme vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě do zlatova.
Příprava nádivky:
Rozpustíme med a máslo, přidáme umleté ořechy, trochu mleté skořice, citronovou kůru a 30 g strouhané housky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 961x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bratislavské rohlíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!