Budapeštská pomazánka
Suroviny
1 měkký tvaroh
3 lžíce sterilované červené papriky
mléko
sůl
mletá paprika
1 malá cibule
4 lžíce mléka
(1 lžíce strouhaného křenu)
(2 kyselé okurky)
Postup
Jde o rychlou a chutnou pomazánku, kterou lze i částečně obměňovat podle toho, jaké máme doma suroviny. Pokud máme elektrický šlehač, dáme tvaroh do nádoby, ve které budeme pomazánku šlehat. Přidáme mléko, sůl, půl lžičky mleté papriky. Rozšleháme a případně přidáme ještě trochu mléka, pokud se pomazánka zdá hustá. Oloupeme a jemně nakrájíme cibuli a přidáme ji do pomazánky. Sterilovanou papriku nakrájenou na proužky necháme odkapat a také ji přidáme do pomazánky. Vše ještě jednou lehce zamícháme. Lze chuťově obměňovat přidáním strouhaného křenu nebo najemno nakrájené kyselé okurky. Pomazánka nejlépe chutná na čerstvém chlebu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 041x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Budapeštská pomazánka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!