Smažené filé
Suroviny
600 g filé
sůl
pepř
strouhanka
1 vajíčko
4 lžíce mléka
4 lžíce hladké mouky
olej na smažení
(citron)
(máslo)
Postup
Jde o jeden ze základních receptů na úpravu filé - podrobný popis je určen pro začínající hospodyňky.
Na přípravu jídla podle tohoto receptu bylo použito filé ve formě kostek, stejným způsobem je však možné připravovat kousky mražené mořské štiky. Zmražené filé je nutno před přípravou rozmrazit. Pokud nemáte možnost jej rozmrazovat v mikrovlnné troubě, je třeba počítat s tím, že se bude rozmrazovat při pokojové teplotě až několik hodin! Je lepší, když si filé rozmrazíme tak, aby maso bylo ještě trochu pevné. Potom jej opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a osušíme utěrkou. Po obou stranách ho posolíme a opepříme. Připravíme si tři misky. Do jedné dáme hladkou mouku, do druhé rozšleháme vajíčko, zředíme jej mlékem a osolíme, do třetí misky dáme strouhanku. Okořeněné plátky filé obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Strouhanku ještě rukou přitiskneme, aby při smažení neodpadávala. Připravené porce smažíme dozlatova na pánvi na oleji nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení můžeme na každý řízek dát kousek syrového másla (asi půl kávové lžičky), rozpustí se a zjemní chuť řízku. Smažené filé ozdobíme plátkem citronu, podáváme s bramborem či s bramborovou kaší. Doplníme syrovou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 815x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažené filé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!