Slepičí polévka s drobenkou
Suroviny
250 g slepičího nebo kuřecího masa
150 g polévkové zeleniny
1 vejce
1 žloutek
100 g polohrubé mouky
50 g másla
1 lžička rajčatového protlaku
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce zakysané smetany
svazek zelené petrželky
citronová šťáva
Postup
Maso a očištěnou zeleninu vcelku zalijeme asi 2 l studené vody, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme drobenku. Z jednoho vejce, lžičky rajčatového protlaku a polohrubé mouky vypracujeme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a rozprostřeme na utěrku, aby drobenka trochu proschla. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme najemno. Také uvařenou zeleninu pokrájíme a obojí vrátíme do vývaru, který jsme opět uvedli do varu. Proschlou drobenku také přidáme do polévky a vaříme ji asi 15 minut. Žloutek rozmícháme se smetanou a téměr ke konci vmícháme do polévky. Polévku okyselíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou zelenou petrželí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 446x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slepičí polévka s drobenkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!