Králík po francouzsku
Suroviny
Králičí hřbet a běhy
200 g čerstvých hub (nebo sušené houby)
40 g másla
1 lžíce hořčice
1 dl bílého jogurtu
40 g slaniny
1 dl bílého přírodního vína
20 g polohrubé mouky
kmín
mletý pepř
sůl
Postup
Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali s trochou rozpuštěného másla. Na zbylé rozpuštěné máslo klademe připravené porce králíka a krátce je ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Houby očistíme a pokrájíme (sušené si předem na několik hodit namočíme, potom zcedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu). Slaninu si nakrájíme drobně, necháme rozškvařit, přidáme houby, osolíme a okmínujeme. Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je podušenou směsí hub a slaniny. Zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě doměkka. Do bílého jogurtu vmícháme lžíci polohrubé mouky a přilijeme ho k téměř hotovému masu. Promícháme se šťávou z pod masa a necháme trochu ještě provařit. Podáváme s vařenými brambory a vařeným zeleným hráškem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 108x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík po francouzsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!