Vepřová pečeně na sardelkách
Suroviny
1 kg vepřového masa
100 g špeku
2 sardelové pasty
1 cibule
1 celer
6 kuliček pepře
1 zakysaná smetana
1 lžíce mouky
Postup
Špek si nakrájíme na klínky a vepřové maso (krkovice, kýta, plecko) jimi prošpikujeme. Potom maso po všech stranách potřeme sardelovou pastou (spotřebujeme asi 1 1/2 tuby sardelové pasty). Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme celer a nové koření, promícháme a vložíme připravené maso. Pečeme v troubě za občasného podlévání vývarem nebo vodou. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme trochu zchladnout, abychom je mohli nakrájet na plátky. Rozpečenou cibuli a celer rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme prohřát. Omáčkou poléváme plátky masa a jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 801x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně na sardelkách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!