Vepřová pečeně na sardelkách

Suroviny

1 kg vepřového masa
100 g špeku
2 sardelové pasty
1 cibule
1 celer
6 kuliček pepře
1 zakysaná smetana
1 lžíce mouky

recept nemá fotografii

Postup

Špek si nakrájíme na klínky a vepřové maso (krkovice, kýta, plecko) jimi prošpikujeme. Potom maso po všech stranách potřeme sardelovou pastou (spotřebujeme asi 1 1/2 tuby sardelové pasty). Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme celer a nové koření, promícháme a vložíme připravené maso. Pečeme v troubě za občasného podlévání vývarem nebo vodou. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme trochu zchladnout, abychom je mohli nakrájet na plátky. Rozpečenou cibuli a celer rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme prohřát. Omáčkou poléváme plátky masa a jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 801x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na sardelkách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist