Vepřové maso s jablečnou šťávou

Suroviny

1 kg vepřového ramínka nebo krkovičky
sůl
kmín
2 lžíce oleje
4-5 kyselejších jablek
1,2 kg brambor
80 g másla
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Zapékací misku vymažeme olejem a na dno dáme na plátky nakrájené vepřové maso, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka (na hrubém okurkovém struhadle) a oloupeme brambory, které nakrájíme na tenčí plátky. Po půlhodině vyndáme zapékací misku z trouby, na maso navrstvíme strouhaná jablka a potom poklademe osolenými plátky brambor. Na povrch dáme plátky másla a pečeme v troubě ještě asi hodinu. Podávám sypané zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 656x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s jablečnou šťávou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist