Vepřové maso s jablečnou šťávou
Suroviny
1 kg vepřového ramínka nebo krkovičky
sůl
kmín
2 lžíce oleje
4-5 kyselejších jablek
1,2 kg brambor
80 g másla
zelená petrželka
Postup
Zapékací misku vymažeme olejem a na dno dáme na plátky nakrájené vepřové maso, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka (na hrubém okurkovém struhadle) a oloupeme brambory, které nakrájíme na tenčí plátky. Po půlhodině vyndáme zapékací misku z trouby, na maso navrstvíme strouhaná jablka a potom poklademe osolenými plátky brambor. Na povrch dáme plátky másla a pečeme v troubě ještě asi hodinu. Podávám sypané zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 717x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso s jablečnou šťávou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!