Portorikánský kotlík
Suroviny
1 velké kuře
sůl
4 stroužky česneku
1 lžíce oregana
mletý pepř
olej
1 velká cibule
150 g uzené krkovičky
2 zelené papriky
500 g rajčat
1 l vývaru
300 g sterilovaného hrášku
12 oliv
1 1/2 hrnku vařené rýže
300 g strouhaného sýra
Postup
Kuře rozdělíme na porce a potřeme pastou ze soli, česneku, dobromysli a pepře a necháme hodinu odležet. Na oleji opečeme nadrobno nakrájené kuřecí sádlo, na něm postupně upečeme kuřecí porce, které vzápětí vyjmeme. Pak na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, papriku, rajčata, přidáme opečené kuřecí maso, přilijeme vývar (stačí z bujonové kostky) a podusíme. Když je maso měkké, přidáme hrášek, olivy a rýži a podáváme posypané sýrem.
Poznámka: Čerstvé papriky a rajčata lze v zimě nahradit zmrazenými (v mrazícím boxu najdete třeba pod názvem Zelenina na lečo).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 301x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Portorikánský kotlík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!