Jehněčí maso na česneku

Suroviny

600 g jehněčího masa (kýta,plecko)
60 g česneku
50 g sádla
100 g cibule
hladká mouka
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Jehněčí maso zbavíme loje, odblaníme a dobře opereme. Očíštěné a osušené maso potřeme po celém povrchu prolisovaným česnekem smíchaným se solí a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme do růžova na rozpáleném sádle. Na opečenou cibuli dáme připravené maso, podlijeme vlahou vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme mírně, občas maso kontrolujeme, v případě potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečenou šťávou. Když je maso upečené, vyjmeme je, základ vysmahneme do tuku, zaprášíme lžičkou hladké mouky a zalijeme vodou. Necháme provařit. Takto připravenou šťávu přecedíme přes sítko a polijeme jí porce masa na talíři. Šťávu můžeme také rozmixovat. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky a dušený špenát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 119x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí maso na česneku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist