Jehněčí maso na česneku
Suroviny
600 g jehněčího masa (kýta,plecko)
60 g česneku
50 g sádla
100 g cibule
hladká mouka
mletý pepř
sůl
Postup
Jehněčí maso zbavíme loje, odblaníme a dobře opereme. Očíštěné a osušené maso potřeme po celém povrchu prolisovaným česnekem smíchaným se solí a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme do růžova na rozpáleném sádle. Na opečenou cibuli dáme připravené maso, podlijeme vlahou vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme mírně, občas maso kontrolujeme, v případě potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečenou šťávou. Když je maso upečené, vyjmeme je, základ vysmahneme do tuku, zaprášíme lžičkou hladké mouky a zalijeme vodou. Necháme provařit. Takto připravenou šťávu přecedíme přes sítko a polijeme jí porce masa na talíři. Šťávu můžeme také rozmixovat. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky a dušený špenát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 119x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí maso na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!