Brambory s rozhudou
Suroviny
8 velkých brambor
250 g netučného tvarohu
2 lžíce Ramy (másla)
sůl
2 lžíce mléka
4 lžíce nasekané čerstvé pažitky
mletý bílý pepř
malý hlávkový salát
syrová paprika
Postup
Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a důkladně omyjeme pod studenou vodou. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme rozhudu - nejlépe za pomoci elektrického šlehače. Tvaroh, změklé máslo či Ramu, mléko, sůl a pepř dáme do nádoby a vyšleháme. Ochutnáme, v případě potřeby přichutíme. Nakonec zamícháme nasekanou pažitku. Listy hlávkového salátu opereme a necháme okapat. Také papriku očistíme a rozdělíme na 4 části. Uvařené brambory slijeme a rozpůlíme (neloupeme). Na řezné straně je pomažeme silně rozhudou, obě poloviny opět spojíme k sobě a ozdobíme paprikou. Podáváme teplé, naaranžované na listech hlávkového salátu.
Poznámka:
Nemáte-li vhodné velké (a zdravé) brambory, lze postupovat i tak, že uvaříte oloupané brambory a připravenou rozhudu dáte doprostřed talíře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 691x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brambory s rozhudou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!