Dvojbarevný zelný salát

Suroviny

200 g bílého zelí
200 g červeného zelí
sůl
pepř
cukr
citron
(olej)

recept nemá fotografii

Postup

Se zelím pracujete odděleně, najednou se oba druhy zelí použijí až při servírování. Zelí si nakrouháte a dáte do misky. Potom ho rukama mačkáte tak dlouho, až zmenší svůj objem alespoň na polovinu. Při tomto vydatném mačkání také pustí trochu šťávy. Přidáme sůl (asi půl lžičky), cukr (asi lžičku), citron (spíše lžíci), trochu pepře. Přesné množství je třeba si vyzkoušet - ochutnávat. Zamícháme. Lze také přidat lžičku oleje, ale není to nutné. Salát chutná nejlépe trochu vychlazený, červené a bílé zelí dobře ladí jak barevně, tak chuťově. Salát je můžeme ozdobit najemno nakrájeným pórkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 548x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojbarevný zelný salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist