Dvojbarevný zelný salát
Suroviny
200 g bílého zelí
200 g červeného zelí
sůl
pepř
cukr
citron
(olej)
Postup
Se zelím pracujete odděleně, najednou se oba druhy zelí použijí až při servírování. Zelí si nakrouháte a dáte do misky. Potom ho rukama mačkáte tak dlouho, až zmenší svůj objem alespoň na polovinu. Při tomto vydatném mačkání také pustí trochu šťávy. Přidáme sůl (asi půl lžičky), cukr (asi lžičku), citron (spíše lžíci), trochu pepře. Přesné množství je třeba si vyzkoušet - ochutnávat. Zamícháme. Lze také přidat lžičku oleje, ale není to nutné. Salát chutná nejlépe trochu vychlazený, červené a bílé zelí dobře ladí jak barevně, tak chuťově. Salát je můžeme ozdobit najemno nakrájeným pórkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 607x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dvojbarevný zelný salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!