Hraběnčin moučník
Suroviny
500 g hladké mouky
300 g hery
180 g moučkového cukru
5 vajec
1 prášek do pečiva
100 g strouhanky
1 kg jablek
hrst vlašských ořechů
hrst rozinek
1 lžička skořice
Postup
Odvážíme si mouku a moučkový cukr, přidáme prášek do pečiva a tuto sypkou směs dobře promícháme. Potom oddělíme žloutky a bílky. Žloutky dáme do těsta, bílky necháme zatím stranou. Odvážíme si i heru a přidáme ji do těsta. Rukama zpracujeme hladké těsto, jednu třetinu z něj oddělíme a dáme ztuhnout do mrazáku. Vymastíme si velký "koláčový" plech, zbývající těsto rozválíme na vále a opatrně ho na plech přeneseme. Válečkem ještě upravíme tak, aby rovnoměrně pokrývalo celý plech. Oloupeme si jablka, odstraníme jádřince a jablka nakrájíme je na plátky. Těsto na plechu posypeme rovnoměrně strouhankou. pokryjeme nakrájenými jablky, posypeme skořicí, ořechy a propláchnutými rozinkami. Z odložených bílků našleháme tuhý sníh a rozetřeme jej po povrchu moučníku. A nyní přijde "zlatý hřeb" hraběnčina moučníku. Z mrazáku vytáhneme ztuhlé těsto a nastrouháme ho na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch koláče. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Koláč je velmi jemný a hned se po něm zapráší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 985x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hraběnčin moučník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!