Česká klasika snadno a rychle
Suroviny
500 g uzeného masa
bramborové knedlíky v prášku
500 g kysaného zelí
2 velké cibule
3 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíčka cukru
Postup
Českou klasikou se tu myslí uzené, bramborový knedlík a zelí. Je to kupodivu jedno z rychlých jídel za předpokladu, že vaříme bramborové knedlíky z prášku. Uzené maso koupíme prakticky hotové, je třeba ho jen trochu opéct. Většinou stačí vložit ho do pekáčku, přidat trochu másla a dát na chvíli do trouby. Kysané zelí zalijeme vodou a dáme vařit. Nevaříme dlouho - stačí asi 15 minut. Poté přebytečnou vodu ze zelí slijeme a dále už zelí upravujeme mimo sporák..Do horkého zelí přidáme lžíci sádla a lžičku krupicového cukru. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme tuk i cukr rozpustit. Potom ještě jednou důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby přisolíme nebo přisladíme. Bramborové knedlíky připravíme dle návodu na sáčku. Můžeme dělat jak plátky, tak větší či menší spalíčky. Cibuli si oloupeme, překrojíme na polovinu a potom nakrájíme na půlkolečka. Osmažíme ji na sádle a posypeme jí hotové knedlíky až na talíři. sklenka piva k tomu samozřejmě bodne.
Poznámka:
Při vaření tohoto jídla můžete narazit na dva problémy. První je ten, že je třeba vše vařit téměř najednou, druhý odhalíte až po jídle. Zůstane Vám mnohem více špinavého nádobí než po přípravě jiných jídel.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 103x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Česká klasika snadno a rychle
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!