Pekingské sojové maso na způsob chop-sue
Suroviny
80 g pekingského masa
200 g celeru
3 čerstvé papriky
200 g pórku
20 g sušených hub
50 g sterilovaného hrášku
2 lžíce desertního vína
1 lžíce solamylu
1 lžička zázvoru
1 lžička Vegety
2 lžíce sojové omáčky
200 g vařených nudlí
2 lžíce vařených nebo sterilovaných fazolí
špetka cukru
sůl
glutasol
chilli koření
Postup
Pekingské sojové maso (hotový výrobek BONA VITA) přelijeme vařící osolenou vodou a necháme odležet asi 20 minut. Potom jej scedíme a na sítku ještě vymačkáme přebytečnou tekutinu. Ve volném čase si uvaříme tenké nudle (lze nahradit i jinou těstovinou) podle návodu na obalu. Hotové propláchneme studenou vodou. Očistíme si všechnu potřebnou zeleninu a nakrájíme si ji (papriku na proužky, pórek na kolečka, celer na kostičky). V misce si rozmícháme solamyl se lžící studené vody, přidáme víno, sojovou omáčku, cukr, sůl a koření a vše společně dobře promícháme. Do této směsi vložíme sojové maso, předem namočené sušené houby a nakrájenou zeleninu a vše necháme v chladnu odležet. Lze si to také připravit třeba den předem. Na hlubší pánvi potom rozpálíme olej, vložíme na něj připravenou směs i s nálevem a za stálého míchání opečeme. Nakonec podlijeme asi 2 lžícemi vody, ještě trochu podusíme, přimícháme vařené nudle, sterilovaný hrášek a fazole a okořeníme špetkou chilli koření. (Kdo nemá rád příliš ostrá jídla nebo vaří pro děti, může samozřejmě chilli vynechat).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 045x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pekingské sojové maso na způsob chop-sue
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!