Sojové plátky v pivním těstíčku
Suroviny
100 g sojových plátků
120 g hladké mouky
3 vejce
2 lžíce piva
pepř
paprika
sůl
Na marinádu:
5 lžic oleje
1 lžíce kečupu
1 lžíce sojové omáčky
1 nastrouhaná cibule
3 stroužky česneku
1 lžička soli
půl lžičky mletého pepře
1 lžička octa
libeček nebo petrželová nať
Postup
Sojové plátky dáme do misky.přelijeme je vařící vodou necháme je v ní asi půl hodiny. Mezitím si připravíme marinádu z výše uvedených surovin (zelenou nať do marinády jemně nasekáme a česnek prolisujeme nebo utřeme se solí). Plátky vyjmeme z vody, případně ještě trochu vodu vymáčkneme a vložíme je do marinády tak, aby v ní byly ponořené. Necháme je v chladu odležet (dobré je nechat je v marinádě delší dobu - i přes noc).
Z hladké mouky, žloutků, piva, pepře, papriky a soli si připravíme pivní těstíčko. Uvedené suroviny rozmícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Sojové plátky vyjmeme z marinády, necháme je okapat a ještě otřeme papírovým ubrouskem. Potom je poprášíme hladkou moukou, namočíme z obou stran v pivním těstíčku, vkládáme do pánve s rozpáleným tukem (olejem) a smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo se zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 668x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sojové plátky v pivním těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!