Čína se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
100 g sojového masa
200 g vepřového masa
1 vejce
1 lžíce solamylu
5 lžic oleje
1/2 malého květáku
1 menší pórek
1/2 menší okurky
1 zelená paprika
sůl
Marináda:
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžíce octa
mletý zázvor
stroužek česneku
Postup
Připravíme horký nálev z jednoho litru vody a jedné kostky masoxu a jím sojové maso přelijeme. Necháme asi 20 minut nabobtnat a potom nálev scedíme. Přebytečnou vodu ze sojového masa vymačkáme. Takto si můžeme sojové maso připravit i půl či celý den předem, abychom urychlili přípravu večeře po návratu ze zaměstnání. V misce si rozšleháme vejce se solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky a sojové maso. Promícháme a zakapeme jednou lžící oleje. Dále si připravíme všechnu zeleninu - pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky, papriku nakrájíme na proužky a neoloupanou okurku nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, osmahneme na něm růžičky květáku a dáme stranou. Potom osmahneme maso, přidáme veškerou připravenou zeleninu včetně květáku a ještě krátce opékáme. Nakonec zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním výše uvedených přísad (česnek do marinády prolisujeme nebo utřeme). Ještě jednou promícháme a prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 120x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čína se sladkokyselou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!