Sojové maso Kung-pao
Suroviny
200g sojových nudliček
2 vejce
2 lžíce Solamylu
4 lžíce sojové omáčky
5 lžic oleje
100 g burských oříšků
100 ml bílého vína nebo lžička octa
2 cibule
4 stroužky česneku
2 feferonky
zázvor
2 lžičky cukru
sůl
Postup
Na uvedené množství sojového masa použijeme 2 litry vařící vody, do kterých zamícháme sojovou omáčku, cukr, na špičku nože zázvoru a špetku soli. Touto vařící směsí sojové maso přelijeme a necháme alespoň 20 minut nabobtnat. Tato fáze je velmi důležitá, protože sojové maso při ní získává potřebnou chuť - proto ji nepodceňujeme. Poté sojové maso scedíme (část nálevu dáme stranou, protože ho později použijeme). Je-li maso příliš "vodnaté", přebytečnou tekutinu z něj ještě na sítku vymačkáme. Během bobtnání masa si připravíme zeleninu - oloupeme cibuli a nakrájíme na půlkolečka, taktéž oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a nakrájíme i feferonky. Pamatujeme přitom na jejich pálivou chuť a po krájení feferonek si důkladně umyjeme ruce i všechno použité nářadí. Je také možné použít pro manipulaci s feferonkami rukavic nebo mikrotenových sáčků. Rozhodně si však při práci s feferonkami nesaháme do očí! V misce rošleháme vidličkou dvě celá vejce, přidáme dvě lžíce Solamylu rozmíchané s trochou vody a do této směsi promícháme sojové maso. Na pánvi rozpálíme olej a do něj vsypeme připravené sojové maso. Mícháme a snažíme se jednotlivé nudličky oddělit od sebe. Smažíme asi 5 minut. K opečenému masu přidáme nakrájenou cibuli, česnek a feferonky. Když cibule zesklovatí, přidáme burské oříšky, víno a část marinády, která zbyla po namáčení masa a dusíme až do odpaření přebytečné marinády. Podáváme s rýží, případně s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 352x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sojové maso Kung-pao
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!