Jablkový závin (dia)
Suroviny
250 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
125 g tuku
2 lžíce zředěného octa nebo citronové šťávy
400 g vykrájených jablek
50 g rozinek
1 lžíce skořice
2-3 lžíce mléka
sorbit
Postup
Mouku prosijeme na vál - dvě lžíce odložíme stranou. Přidáme sůl, žloutek, změklý a rozkrájený tuk, ocet nebo citronovou šťávu a zpracujeme v těsto. Necháme ho v chladu půl hodiny odležet, potom ho vyválíme na podélnou oválnou placku a přeneseme za pomoci válečku na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed těsta po délce upravíme nakrájená (nebo nastrouhaná) jablka, poprášíme je skořicí a posypeme propláchnutými a okapanými rozinkami. Okraje těsta šikmo ke středu nakrájíme rádýlkem na 3 cm široké proužky, přeheme je střídavě přes těsto a přimáčkneme (proužky těsta jsou jakoby překřížené). Plech vložíme do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a upečeme. Ještě teplý závin povlažíme v mléce rozmíchanými dvěma lžícemi sorbitu a po vychladnutí závin nakrájíme. Z uvedeného množství získáme asi 12 kousků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 712x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jablkový závin (dia)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!