Domácí bejlíz
Suroviny
2 konzervy slazeného mléka
1/2 litru rumu
1/2 litru mandlového pudinku
(mandlová tresť)
Postup
Recept jsem odposlechla od baviče Petra Novotného a zatím ještě neověřila!
Neotevřené konzervy slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Nemáme se bát, prý to nebouchne. Poté konzervy necháme vychladnout a mezitím si uvaříme půl litru mandlového pudinku, který také necháme vychladnout. Občas při chladnutí zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. "Uvařené" a vychladlé konzervy slazeného mléka otevřeme a nelekáme se, že mají hnědou barvu. To jen cukr při vaření zkaramelizovat. Pudink a obsah konzerv dáme do mixéru, mixujeme a pomalu přiléváme rum. Lze také přidat pár kapek mandlové tresti, ale není to nutné. Nalijeme do lahví, uzavřeme a necháme 2-3 měsíce uležet. Podáváme chlazené s kostkou ledu.
Poznámka:Obdobný postup nabízí jedna z našich přispěvatelek. Místo mandlového pudinku však přidává dvě neušlehané šlehačky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 357x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Domácí bejlíz
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!