Svařené víno
Suroviny
1 chemicky neošetřený citron
2 pomeranče
1 1/2 l červeného vína
5 hřebíčků
9 jalovčinek
9 zrnek pepře
2 svitky skořice
150 g hnědého cukru
200 cl rumu
Postup
Citron a pomeranče omyjeme v horké vodě a osušíme. Z citronu oloupeme kůru a plod nakrájíme na plátky. Pomeranče okrájíme až na čistou dužinu a také nakrájíme na plátky. Červené víno nalijeme do velkého hrnce a vložíme do něj citronovou kůru a plátky citronu, plátky pomeranče, hřebíček, jalovec, pepř a skkořici. Víno s přísadami svaříme, poté odstavíme ze sporáku a necháme 10 minut táhnout. Přimícháme cukr a rum a nápoj přecedíme do sklenic. Svařené víno ozdobíme plátkem citronu a podáváme ještě horké.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 196x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Svařené víno
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!