Sedmihradské zelí
Suroviny
1 kg vepřové krkovice n. plecka
1 klobása čabajského typu
2 sklenice kysaného zelí
2 sáčky rýže
1 - 2 šlehačky
sůl
pepř
kmín
paprika mletá
3 cibule
tuk
Postup
Je to recept dle baviče Novotného a nemá chybu.
1.fáze (např.večer předem):
Z masa nakrájeného na proužky, cibule, koření a tuku vyrobíme jemný guláš (raději hustší). Uvaříme rýži.
2.fáze (např.druhý den):
Vezmeme ten největší hluboký plech. Zcedíme obě zelí a smícháme s klobásou pokrájenou na kostičky. Z toho polovinu rozprostřeme na dno plechu. Potom smícháme guláš s rýží a z tohoto vyrobíme další vrstvu v pekáči. Jako třetí vrstva bude opět zelí s klobásou. Toto vše rovnoměrně zalijeme šlehačkou. Pečeme asi 45 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sedmihradské zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!