Koroptve smažené
Suroviny
2 maldé masité koroptve
80 g hladké mouky
2 vejce
1/16 l bílého vína
150 g strouhanky
200 g oleje na smažení
40 g másla
sůl
Postup
Koroptve řádně očistíme, rozpůlíme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s vínem a půlky koroptví v nich namáčíme. Nakonec je obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Skládáme do ohnivzdorné misky a každou potíráme rozpuštěným máslem. Na míse je zdobíme petrželkou a podáváme je s opečenými bramborami a se salátem Waldorf (viz saláty), případně s dušeným hráškem nebo růžičkovou kapustou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 2 825x
Komentáře receptu Koroptve smažené
anonym: | neděle 12. srpna 2012 |
mas to dobrzÿ |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!