Provensálské kuře
Suroviny
1 kuře
3 stroužky česneku
sůl
pepř
5 rajčat
100 ml bílého vína
1 lžička bazalky
1 sklenička černých oliv
100 ml vývaru z bujonové kostky
paprika a petrželka na ozdobení
Postup
Kuře dobře opláchneme a rozdělíme na porce. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou pepře. Touto směsí česneku, soli a koření porce kuře potřeme a necháme v chladu krátce odležet. Potom si rozpálíme na pánvi olej a porce kuřete po obou stranách opečeme. Dáme je do pekáčku, podlijeme vínem a vývarem, přidáme vypeckované olivy a můžeme přidat i stroužek česneku, nakrájený na jemné plátky. Pekáč přikryjeme a dusíme v troubě asi půl hodiny. Ke konci dušení přidáme spařená a sloupnutá rajčata, maso posypeme bazalkou a podle potřeby ještě trochu podlijeme. Dodusíme doměkka, ke konci necháme bez přikrytí, aby kuře získalo krásnou zlatou barvu. Ozdobíme paprikou nakrájenou na proužky a zelenou petrželkou. Podáváme s opékanými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 616x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Provensálské kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!