Fazolová polévka I
Suroviny
300 g bílých fazolí
bobkový list
300 g uzeného masa
2 cibule
3 lžíce sádla
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
1/2 litru mléka
1/4 l zakysané smetany
4 stroužky česneku
ocet
cukr
sůl
Postup
Fazole namočíme přes noc do vody, potom přidáme bobkový list a uvaříme je do měkka. Nesolíme. Mezitím v tlakovém hrnci ovaříme uzené maso (bůček, krkovička), po chvíli vodu vylijeme, zalijeme maso čistou vodou, tlakový hrnec uzavřeme a uvaříme maso do měkka. Vařené fazole zalijeme vývarem z uzeného masa, zahustíme jíškou připravenou z rozehřátého sádla, pokrájené cibule a hladké mouky, do níž jsme ke konci smažení jíšky přidali papriku (část papriky může být i ostrá, pokud máte rádi ostřejší chuť polévky). Do polévky přidáme mléko a zakysanou smetanu a společně za občasného míchání vaříme asi půl hodiny. Dochutíme česnekem utřeným se solí, trochou octa. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, přisladíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku podáváme s chlebem nebo pečivem. Je to velmi vydatná polévka a nahradí večeři. Chutná výborně na horách, když se vrátíte z túry a je velmi dobrá i znovu ohřívaná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 520x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Fazolová polévka I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!