Salát z červeného zelí
Suroviny
1/2 hlávky červeného zelí
3 lžíce oleje
2 čili papričky nebo feferonky
1 lžíce octa
2 lžíce sojové omáčky
1 pórek
trochu cukru
1/2 lžičky glutasolu
Postup
Zelí jemně nakrájíme (ideální je na kráječi, pokud ho máte k dispozici), spaříme ho ve vroucí osolené vodě a dáme okapat. Pro rychlé spaření se mi osvědčilo ponořit nastrouhané zelí na sítu a po krátké době vytáhnout. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájené čili papričky nebo feferonky, přidáme zelí a ocet, sojovou omáčku, na kolečka nakrájený pórek, cukr a glutasol. Promícháme, z pánve předáme na salátovou misku a necháme vychladit. Před podáváním lze salát ozdobit např. dílky čerstvých rajčat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 911x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z červeného zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!