Ryba po Olympsku

Suroviny

1 kg ryb
1 citron
sůl
Olej
2 cibule
2 stroužky česneku
sklenka bílého vína
olivy
rajčata
papriky
salátová okurka
pepř
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Můžeme použít tresku, mořskou štiku, kapra či pstruha. Ryby očistíme a nakrájíme je na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek osloupeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku si rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli a česnek, vložíme ryby a opečeme je po obou stranách. Pak je podlijeme vínem a dusíme asi 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu - papriku nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme, okurky sloupneme a nakrájíme na kostky. U této zeleniny se neuvádí množství - použijte zeleniny podle chuti. Hotové rybí porce vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou zeleninu a podusíme také asi 15 minut, aby se šťáva trochu odpařila. Ryby potom obložíme podušenou zeleninou, ozdobíme překrájenými olivami a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Podáváme s dílkem citronu. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo chléb a nezapomeneme na bílé řecké víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 234x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ryba po Olympsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist