Ryba po Olympsku
Suroviny
1 kg ryb
1 citron
sůl
Olej
2 cibule
2 stroužky česneku
sklenka bílého vína
olivy
rajčata
papriky
salátová okurka
pepř
petrželka
Postup
Můžeme použít tresku, mořskou štiku, kapra či pstruha. Ryby očistíme a nakrájíme je na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek osloupeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku si rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli a česnek, vložíme ryby a opečeme je po obou stranách. Pak je podlijeme vínem a dusíme asi 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu - papriku nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme, okurky sloupneme a nakrájíme na kostky. U této zeleniny se neuvádí množství - použijte zeleniny podle chuti. Hotové rybí porce vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou zeleninu a podusíme také asi 15 minut, aby se šťáva trochu odpařila. Ryby potom obložíme podušenou zeleninou, ozdobíme překrájenými olivami a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Podáváme s dílkem citronu. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo chléb a nezapomeneme na bílé řecké víno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 234x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ryba po Olympsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!