Bažant dušený s jablky
Suroviny
1 bažant
60 g másla
100 g slaniny
500 g jablek
1 lžíce sladké smetany
pepř, sůl
Postup
Dobře očištěného bažanta osolímwe, opepříme, a prošpikujeme na prsou a na stehnech slaninou, případně bažante obalíme plátky slaniny a dusíme za stálého polévání a podlévání. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k bažantovi. Ve šťávě jablka mírně rozdusíme, zalijeme smetanou a v troubě dopečeme.
Podáváme s brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 4 040x
Hodnocení receptu:
7,50 (počet: 4)
7,50
4
10
Komentáře receptu Bažant dušený s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!