Vepřové maso po s-čchuansku

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce sádla
100 g hlávkového zelí
1 cibule
50 g paprikového lusku
2 stroužky česneku
50 g černých máčených hub
půl lžičky zázvoru
1 lžíce octa
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce červeného desertního vína
červený olej

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Jednu kávovou lžičku Solamylu rozmícháme ve lžíci vody, přidáme vejce, sůl a vše rozšleháme vidličkou. Do této směsi zamícháme nakrájené maso a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí, paprikový lusk, cibuli na kolečka, česnek na plátky a namočíme si černé houby (lze je nahradit domácími sušenými českými houbami). Na pánvi rozpálíme sádlo (zavilí nepřátelé živočišných tuků mohou použít olej, ale přijdou o trošku zajímavé chuti) a na něm rychle osmahneme maso. Mícháme jej, aby se nudličky neslepily. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájené zelí, papriku, cibuli, česnek, černé houby a zamícháme. Po chvilce míchání přidáme zázvor, ocet, cukr, víno a sojovou omáčku, promícháme a necháme trochu prohřát. Podáváme samozřejmě s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 785x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso po s-čchuansku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist