Cibulačka pro náročné
Suroviny
1 kg cibule
1,5 litru drůbežího vývaru
1/2 litru mléka
3 lžíce hladké mouky
300 g tvrdého sýra
toustový chléb
máslo
olej
sůl
pepř
Postup
Pozor, recept je na 8 porcí. Je-li Vás méně, pozvěte přátele (nebo množství přepočítejte)!
Ve velkém hrnci na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Posolíme, popepříme, přidáme dvě lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme asi litrem vývaru. Vaří se 45 minut - až je cibule měkká. V jiném hrnci uvaříme mléko se zbytkem vývaru a zředíme jím hustou polévku. Přidáme se sůl a pepř. Toustový chléb opečeme dozlatova po obou stranách, tvrdý sýr se nastrouháme. Hotovou polévku nalijeme do misek, povrch se zasypeme sýrem, položíme na něj dva opečené tousty a také je zasypeme sýrem. Takto upravené misky s polévkou ještě zapečeme v troubě nebo pod grilem.
Upozornění: Než pozvete návštěvu, vyzkoušejte si nanečisto. Nejde o polévku pro kuchařské začátečníky, je určena spíše pro pokročilé. Ale výsledek určitě stojí za to.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 740x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Cibulačka pro náročné
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!