Perkenice
Suroviny
2 velké cibule
2 zelené pálivé papriky
1 a půl lžíce rýže
1 malý rajský protlak
250 g šunkového salámu
sůl
Postup
Dáme vařit asi jeden a půl litru osolené vody. Zatím si nakrájíme cibuli na plátky, papriku na proužky, uzeninu na proužky a otevřeme si konzervu rajského protlaku. Jakmile se voda vaří, přidáme nakrájené suroviny, propláchnutou rýži a rajský protlak. Vaříme, až je rýže měkká (asi 10 minut). Potom odstavíme, ochutíme kouskem syrového másla a na talíři zdobíme polévku malými měsíčky čerstvých rajčat a nakrájenou petrželkou. Je to zajímavá letní polévka, původem snad z bývalé Jugoslávie.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 589x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Perkenice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!