Grilovaný kapr s křenem
Suroviny
8 porcí kapra
citronovou šťávu
sůl
olej
křen
Obloha:
hlávkový salát nebo čínské zelí
rajčata
Postup
Jednou porcí kapra se zde rozumí "podkova" asi 2 cm široká, proto na jednu osobu připají dvě porce. Při přípravě kapra samozřejmě postupujeme klasicky (viz předpis na smaženého kapra). V tomto případě však kůži z kapra nestahujeme a kapra před porcováním nedělíme na polovinu, ale nařežeme asi 2 cm široké "podkovy". Každou porci posolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme chvíli v chladnu proležet. Zatím si oloupeme a nastrouháme křen, a připravíme zeleninu na oblohu . Rozpálíme si gril a porce kapra grilujeme pomalu po obou stranách. Na talíř si připravíme list hlávkového salátu nebo čínského zelí, na něj položíme porci grilovaného kapra, obložíme nakrájenými rajčaty a hojně posypeme nakrouhaným křenem. Chcete-li mít kapra s přílohou, vhodné jsou vařené brambory posypané nasekanou pažitkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 208x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilovaný kapr s křenem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!