Plněné trojhránky z listového těsta
Suroviny
500 g listového těsta
hladká mouka
vejce na potření
Náplň:
1-2 lžíce rostlinného tuku
1 cibule
200 g vařeného uzeného masa
2 jablka
2 sterilované okurky
4 lžíce kečupu
sůl
mletý pepř
Postup
Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a také kyselé okurky nastrouháme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme maso, okurky, jablka a kečup a krátce podusíme. Nakonec osolíme a opepříme. Necháme trochu zchladnout. Zatím si na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na tenký plát. Rádýlkem (ale i nožem) jej rozkrájíme na čtverce o straně asi 10 cm. Na každý čtverem dáme lžičku náplně, přeložíme jej tak, aby vznikl trojúhelník a okraje dobře přimáčkneme. Přeneseme na plech (ten nemusí být vytřený, ale je docela dobré jej vyložit papírem na pečení), každý trojhránek potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Nejlepší jsou ještě vlahé, takže pokud můžeme, připravujeme je těsně před podáváním.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 981x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněné trojhránky z listového těsta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!