Marokánky II
Suroviny
250 ml smetany
100 g moučkového cukru
20 g hrubé mouky
50 g rozinek
50 g vlašských ořechů
50 g lískových ořechů
50 g mandlí
Postup
Smetanu, cukr a mouku svaříme, necháme asi půl minuty povařit. Potom přidáme nasekané ořechy, mandle, rozinky a odstraníme z plotýnky. Na vymazaný a moukou vysypaný plech děláme lžičkou malé bobky (máte-li radši drobnější cukroví, asi 2 cm v průměru) a pečeme je ve středně vyhřáté troubě do růžova. Marokánky je nejlepší sundavat z plechu teplé, jde to lépe. Vychladlé potíráme čokoládou.
Poznámka: rozinky lze nahradit kandovaným ovocem
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 147x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marokánky II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!