Kachna po staročesku

Suroviny

1 kachna
500 g sterilovaného zelí
250 g brambor
sůl
kmín
200 ml bílého vína
100 g cibule

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou a omytou kachnu osolíme, okmínujeme a obvyklým způsobem upečeme v troubě dozlatova. (Tzn. necháme ji péct při 120°C v zakrytém pekáči 5-6 hodin bez podlévání). Na části sádla z kachny s přidáním bílého vína udusíme sterilované zelí, ke kterému přidáme na kostky nakrájené zvlášť uvařené brambory. Pečenou kachnu vykostíme a se šťávou zamícháme do zelí.
Toto staročeské jídlo se ještě zlepšovalo smetanou a sekaným koprem.
Jako jiná příloha se hodí bramborový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 531x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,50 (počet: 12) 8,50 12 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna po staročesku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist