Kachna po staročesku
Suroviny
1 kachna
500 g sterilovaného zelí
250 g brambor
sůl
kmín
200 ml bílého vína
100 g cibule
Postup
Očištěnou a omytou kachnu osolíme, okmínujeme a obvyklým způsobem upečeme v troubě dozlatova. (Tzn. necháme ji péct při 120°C v zakrytém pekáči 5-6 hodin bez podlévání). Na části sádla z kachny s přidáním bílého vína udusíme sterilované zelí, ke kterému přidáme na kostky nakrájené zvlášť uvařené brambory. Pečenou kachnu vykostíme a se šťávou zamícháme do zelí.
Toto staročeské jídlo se ještě zlepšovalo smetanou a sekaným koprem.
Jako jiná příloha se hodí bramborový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 6 531x
Komentáře receptu Kachna po staročesku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!