Bramborové krokety s uzeným masem
Suroviny
600 g brambor
sůl
2 žloutky
100 g uzeného masa
1 vejce
hladká mouka
strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup
Brambory oloupeme, překrojíme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory rozprostřeme na pečící plech a necháme v troubě trochu osušit. Potom je protlačíme lisem (jemně nastrouháme na robotu). Přidáme žloutky, na velmi drobné kostičky nakrájené uzené maso (lze nahradit šunkou, šunkovým salámem, uzenkou). Rukama zamícháme a vytvarujeme malé válečky. Ty obalujeme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. V rozpáleném oleji je hned smažíme dozlatova. Ideální je smažení ve fritovacím hrnci. Předem si těsto na krokety nikdy nepřipravujeme, pokud by se připravené krokety smažily až po delší době, začaly by ztrácet tvar a roztékat se. Bramborové krokety jsou vhodnou přílohou k rozmanitě upraveným masům (nikoliv však smaženým). Výborné jsou také tyto krokety se špenátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 252x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborové krokety s uzeným masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!