Kuřecí maso s řapíkatým celerem
Suroviny
400 g kuřecího masa
200 g řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce oleje
20 g másla
směs čerstvých nebo sušených bylinek
(kopr, bazalka)
citronová šťáva
Postup
Můžeme použít kuřecí prsíčka nebo vykostěná kuřecí stehna. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, řapíkatý celer zbavíme předem tenké průhledné blány a teprve potom nakrájíme na silnější proužky. V kastrolu rozpálíme máslo s olejem, zlehka na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, osolíme a přidáme jemně nasekané bylinky. Zamícháme, podlijeme a dusíme pod pokličkou do měkka. Potom přidáme máslo, nakrájený celer, zakapeme citronovou šťávou a ještě trochu podusíme. Podáváme s plátky brambor, které jsme opekli na másle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 084x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí maso s řapíkatým celerem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!