Šumavský řízek
Suroviny
400 g vařené uzené krkovičky
500 g syrových brambor
1 až 2 vejce (podle velikosti)
3 lžíce polohrubé mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
česnek
1 malá cibule
olej nebo sádlo na smažení
Postup
Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor potom odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme. Maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do připraveného bramborového těstíčka. V tomto okamžiku již musíme mít na pánvi rozpálený olej a obalené maso rychle po obou stranách opečeme dozlatova. Podáváme se zelným salátem nebo salátem z čínského (pekingského) zelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 648x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šumavský řízek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!