Vepřová krkovička na pivu
Suroviny
400 g vykostěné krkovičky
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce sádla
směs bylinek (dobromysl, zázvor)
sůl
světlé pivo
Postup
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do misky, osolíme a přidáme nasekané bylinky, drcený česnek a zalijeme malým množstvím piva (zbytek hbitě dopijeme). Necháme odležet v chladnu asi 2 až 4 hodiny. V kastrole si rozpustíme sádlo, osmahneme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme odleželé maso, opečeme ze všech stran, potom přilijeme i šťávu z masa a v té ho dusíme do měkka. Šťávu nezahušťujeme ani necedíme. Podáváme s brambory v různé úpravě nebo i s bramborovou kaší. Zeleninový salát opět není na závadu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 960x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová krkovička na pivu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!