Staročeská vepřová
Suroviny
400 g vepřového plecka
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
směs čerstvých nebo sušených bylinek
(dobromysl, čerstvý zázvor)
sůl
kmín
Postup
Vepřovou plec rozdělíme na kousky velké asi 30 až 35 g a dáme je do misky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, nasekanou směs bylinek, sůl a kmín. Zamícháme a necháme 4 až 5 hodin (nebo přes noc) odležet v chladnu (misku lehce překryjeme fólií). Potom přeložíme do pekáčku nebo do mísy z jenského skla, lehce podlijeme a zvolna pečeme do měkka. Podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 545x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Staročeská vepřová
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!